Aleksandar-Kikanovic-u-Hilandaru-1080x675

Подршка Хиландара племенитом подухвату Александра Кикановића

 

Уз благослов и подршку Светог манастира Хиландара, Александар Кикановић 28. маја креће у још једну „Трку за живот“, добротворни подухват за малог Косту коме је потребно 27,6 милиона динара за лечење. Трчаће од Крупња до Софије сваки дан по 40 км и на тај начин мотивисати што више људи да га подрже на том путу и донирају за Костино лечење.

Александар је до сада истрчао неколико хуманитарних маратона, а у једном је трчао 920 км до манастира Хиландара 2019 године.

Александар Кикановић се за овај начин хуманитарног рада одлучио након повреде коју је задобио играјући фудбал. Како није могао да настави фудбалску каријеру, а није желео да се одрекне спортског живота, одлучио је да трчи за оне којима је потребна помоћ.

Ако желите да подржите Александра у његовој намери да обезбеди средства за Костино лечење, можете донирати на следећем линку:

https://www.budihuman.rs/sr-cyrl/korisnik/1331/kosta-lesevic

 

Благослов игумана Светог манастира Хиландара Високопреподобног архимандрита Методија: Г. Александар Кикановић, Лозница У Хиландару, 9/22. мај 2023. Бр. 25 Драги у Христу брате Александре, До Свете Горе и Хиландара, стигла је вест о твојим добрим делима и подвизима које чиниш за нашу децу. Након тога си и сам дошао у Хиландар, трчећи преко деветсто километара како би скупио помоћ за здравље једног малишана – малог пред нама, али великог пред Богом. Драги брате Александре, овим својим делом гануо си срца целе хиландарске братије. Искрено те подржавамо и молимо се нашим заштитницима и молитвеницима пред престолом Бога Створитеља, Светом Сави и његовом оцу Преподобном Симеону Мироточивом, да ти од Господа испросе снагу за твоја добра дела. Они сами су цео живот свој посветили Богу и неуморно се трудили за напредак и добробит, не само нашег рода, већ и целе васељене. Драго нам jе да су твоја дела на том темељу заснована и што у савременом свету, према својим могућностима, следиш њихов пример. Данас, у свеопштем мраку недостатка искрене и пожртвоване љубави, твоје дело снажно светли као делатни пример човекољубља. Господ нека те укрепи и нека умножи број оних који су спремни да ти се придруже и да те следе у сваком добром делу! Игуман Светог манастира Хиландара Архимандрит Методије са својим у Христу братством

 

Zvanicni-dopis-sa-blagoslovom-Hilandara-Aleksandru-Kikanovicu
Tags: No tags

Comments are closed.