Telegraf-clanak

Aleksandar iz Loznice kreće u trku za Boška, pomagao i ranije: “Ne mogu da sedim kao nemi posmatrač”

Za bolesnu decu trčao je po kiši, snegu, mrazu i tropskim vrućinama.

Ultramaratonac iz Loznice Aleksandar Kikanović jutros je krenuo u novu humanu misiju. Veliki humanista, koji je poslednjih godina pretrčao hiljade kilometara da bi skrenuo pažnju na bolesnu decu i prikupio novac za njihovo lečenje, danas trči od Loznice do Novog Sada da bi pomogao roditeljima sedmomesečnog Boška Guglete, koji boluje od spinalne mišićne distrofije, da sakupe nedostajućih 700.000 evra.

– Vreme prolazi, Bošku treba novac do 20. avgusta da bi u Budimpeši primio najskuplji lek na svetu. Ne mogu da sedim kao nemi posmatrač. Trčim za malog Boška i pozivam ljude da pošalju 1032 na broj 3030 i uplate koliko mogu novca da pomognu lečenje i omoguće da Boško stane na noge i raste kao njegovi vršnjaci – poručio je humanitarac iz Loznice.

Tek nešto malo hladovine “uhvatio” je jutros kada je u pet sati krenuo iz svoje Loznice na trku dugu 125 kilometara do Novog Sada. Po velikoj vrućini, uz kratke pauze i podršku prijatelja Peđe Petkovića koji ga prati na biciklu, preko Šapca i Rume Kikanović grabi do cilja.

– U Novom Sadu cilj je ispred Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, gde mali Boško leži već nedelju dana priključen na respirator. Verujem da ću se na cilju sresti sa njegovim roditeljima i ponoviti poziv ljudima da pomognu ovom dečaku – kaže Kikanović.

Ovaj veliki čovek i humanista do sada je više puta potvrdio da je spreman za sve izazove. Za bolesnu decu trčao je po kiši, snegu, mrazu i tropskim vrućinama, ne obazirući se na dužinu destinacije. Sa istim ciljem i velikim srcem trčao je 40 kilometara do Valjeva, 918 kilometara do Hilandara, zatim do Ostroga, a prošle godine u jeku pandemije koronavirusa do Rusije.

Podsećamo, mali Boško, koji boluje od SMA, ima još samo dve nedelje da skupi neophodnu sumu kako bi stigao u bolnicu u Budimpeštu i primio najskuplji lek na svetu.

Da i Boško pobedi SMA! Budimo humani!

Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 

Članak napisao Dragan Grujić, Telegraf

Tags: No tags

Comments are closed.