Untitled-2

Humanost nema granice. Aleksandar za malog Boška pretrčao 125 kilometara.

.Александар Кикановић, чувени тркач и покретач акције Трке за живот, истрчао је данас 125 километара од Лознице до болнице у Новом Саду и помогао лечењу маленог Бошка Гуглете.

– Много тешко ми је било данас, али уз саму помисао да је Бошковим родитељима много теже  стаигао сам до циља. Пошаљите 1032 на 3030 да мали јунак буде као његови вршњаци – написао је Кикановић на Инстаграм профилу после истрчаних 125 километара. 

Кикановић, је већ трчао хуманитарне маратоне: до Хиландара, потом и манастира Тумане, као и Острога, а овог пута је трчао како би помогао прикупљању средстава за лечење маленог Бошка чији живот зависи од најскупљег лека на свету који би требало да прими што пре, а који кошта невероватних 2,1 милион долара.

Дечаку су средства, осим за терапију најскупљег лека на свету “Золгенсма”, неопходне и за болнички боравак у иностранству, рехабилитацију, физикалну и друге терапије, за лабораторијске анализе, ортопедска помагала, медицинске апарате, као и за путне трошкове и смештај.

Бошко, који је сада прикључен на респиратор и сваког дана води тешку битку за живот, требало би да буде у болници у Будимпешти 20. августа.

Рођен је рођен 14. јануара ове године у Новом Саду. Трудноћа и порођај су протекли нормално, а када је имао три месеца, родитељи су приметили да је доста мирнији него што би требало да буде у том узрасту. Након многобројних прегледа и анализа, Бошку је постављена дијагноза спинална мишићна атрофија тип 1. Реч је о неуромишићној болести, тешкој и прогресивној, која може да има смртни исход.

Сви који су у могућности могу да помогну маленом Бошку и слањем СМС поруке: 1032 на 3030.

 

Članak preuzet sa Sportski Žurnal.

Tags: No tags

Comments are closed.