Kikan-Manastir-Ljubovija

Kikanović u novoj humanitarnoj akciji trči 80 km za manastir kod Ljubovije

Maratonac Aleksandar Kikanović Kikan već je postao poznat široj javnosti po svojim velikim humanitarnim akcijama u kojima prikuplja novac za bolesnu decu, a nabavlja i paketiće za decu koja nemaju. U nedelju, 13. februara upušta se u novu pustolovinu u kojoj trči 80 kilometara za manastir kod Ljubovije koji je skoro pogodio požar.

Početkom meseca požar je izbio u kompleksu manastira Svete Trojice kod Ljubovije u kom su sprat i potkrovlje konaka potpuno izgoreli, ali na sreću nije bilo povređenih.

Ovaj poznati humanitarac odlučio je da pokrene novu akciju prikupljanja novca upravo za ovaj manastir i tom prilikom trči 80 kilometara ove nedelje, koliko ima od Loznice do Ljubovije.

„Spremam se, svaki dan trčim treniram i hvala Bogu što se tiče mog posla dali su mi više prostora da treniram. U nedelju planiram da krenem u pet sati ujutru, imam pratnju dva drugara sa autom, a javili su mi se neki iz Zvornika koji će me tamo sačekati, kao i još par drugara”, rekao je Kikan za Nova.rs.

 

Lozničanin pretpostavlja da do Ljubovije stiže do pola četiri, četiri, i ne žuri mu se nigde posebno što je put kojim ide vrlo nezgodan i prati Drinu.

„Javili su mi se i majka i sin koji su izrazili želju da me sačekaju u Banji Koviljači i daju novac, međutim uputio sam ih na račun manastira. Ma čak i ako uplate manje, bolje je da ide na račun. Ja sa novcem ne želim da imam ikakav dodir, moje je da istrčim!” – poručio je Kikan.

Kikanoviću trčanje u humane svrhe nije strano i poznato je da je trčao i do Hilandara za lečenje dečaka iz Prnjavora, a za malog Gavrila do Novog Sada. Trčao je i do Rusije u pratnji Nikole Tomića iz Valjeva, bicikliste koji takođe ima dosta humanitarnih akcija iza sebe, ali zaustavila ih je korona, i kako kaže, dobro su i stigli do ruske granice. Inače do granice sa Rusijom ima oko 2000 kilometara, tako da verujemo da će i ovu kilometražu izgurati.

Iz Eparhije šabačke upućen je apel za pomoć u obnovi Manastira Svete Trojice u Bijelim vodama kod Ljubovije.

Dinarska sredstva mogu se uplatiti na račun: SPC Eparhija šabačka broj 325-9500600032738-97 sa naznakom za obnovu Manastira u Bijelim vodama.

Selena Ribić Nova.rs

Tags: No tags

Comments are closed.