pred-izlazak-iz-srbije

LOZNIČKI MARATONAC NASTAVLJA HUMANITARNI RAD: Trčao do Ostroga i Hilandara, novi cilj je trka do Moskve 9. maja 2020.

LOZNICA – Aleksandar Kikanović, maratonac i humanitarac iz Loznice, osnovao je humanitarnu fondaciju pod svojim imenom preko koje će moći da pomaže pojedincima, ustanovama, onima kojima je pomoć potrebna.

Da ima veliko srce pokazao je sa dva humanitarna maratona kada je prošle godine trčao do Ostroga kako bi prikupio pomoć za devojčicu Dariju Petrović, a od maja do jula ove do Manastira Hilandara za lečenje trogodišnjeg dečaka Nikole Stakića, iz Mačvanskog Prnjavora.

– Završi sam registraciju ’’Fondacije Aleksandar Kikanović’’ koja će biti nevladino, humanitarno, neprofitno i nestranačko udruženje građana osnovano radi pružanja humanitarne pomoći. Nameravam da trčim i tako animiram ljude koji žele i mogu svojim prilozima podržati fondaciju, a ona će pomoć upućivati deci, mladima, ili ustanovama koje leče ljude. Sav novac koji bude uplaćivan na račun fondacije biće korišćen samo u humanitarne svrhe, nipošto za troškove mojih maratona za šta ću se, kao i do sada, sam snalaziti. Prvi novac koji bude sakupljen planiram da usmerim na Opštu bolnicu Loznica, tamo gde to bude najpotrebnije i najsvrsishodnije – kaže Kikanović koji se uveliko priprema za novi maraton od Loznice do Moskve.

Prema njegovim rečima za put dug 2.300 kilometara, na koji planira da krene u februaru naredne godine, a da 9. maja, na Dan pobede nad fašizmom, bude u Moskvi, ima podršku nekih dobrotvora, a veliku pomoć pruža mu Grad Loznica.

– Očekujem da trčanjem do bratske Rusije privučem pažnju, da se što više sazna za fondaciju čiji račun ću objaviti narednih dana i da ću naići na razumevanje humanih ljudi kakvih sigurno ima mnogo u našoj Srbiji.

Očekujem i podršku države u mojoj nameri da istrčim do Crvenog trga jer smatram da smo mi i Rusi dva bratska naroda koja mnogo toga veže, a nameravam i da kada stignem na cilj predam ikonu predsedniku Putinu. Verujem da ću uspeti – priča Kikanović za Kurir.

Do sada je što odluči i ostvarivao. Stigao je do Ostroga, Manastira Hilandar pa zašto ne bi i do Moskve. Sada će imati i motiv više, svoju fondaciju kojom želi da pomaže onima kojima je to potrebno, a takvih, nažalost, još uvek ima mnogo. Ubeđen je da podrška njegovih zemljaka neće izostati, ni u zemlji kao ni onih koji su trenutno van granica Srbije.Članak preuzet sa Kurir.rs/T.I.

Tags: No tags

Comments are closed.